fredag den 17. december 2010

Hurtige indretnings 'fif' og råd, der ikke vælter din økonomi.

Hvordan pifter man en stue/rum op med virkningsfuld resultat, uden at behøve at vælte budgetet, eller tid- og håndværksmæssigt krævende anstrengelser?

Her er 6 meget enkle men virkningsfulde metoder:

Gi en af væggene en anden farve eller tapetser den med et spændende tapet.

Du vil opdage, at du kan tilføje en enkel men super virkning, ved blot at male en af væggene i din stue. Det vil øjeblikkeligt ændre fokuspunkt i stuen, og forandre rummet's helheds oplevelse .Væggen bag sofagruppen eller en naturlig niche i stuen kan f.eks være et oplagt sted at tilføre en ekstra farve/mønster, og som kan bryde det ensformige. Vælg f.eks en kontrast farve eller en tone mørkere end tonen i de øvrige vægge, eller brug en enkel rulle tapet ... det får den samme spændende virkning, uden at det koster krig af tid eller pengepung .


Tilføj et par nye puder og/eller en plaid til din ynlingsstol eller sofa .


Puder og plaider giver 'liv', stoflighed og farver til rummet. Uanset om du vælger ensfarvet til en mønstret sofa eller stol, eller farverige, mønstrede puder til en ensfarvet stol eller sofa, vil disse enkle tilføjelser meget sansynligt være den sidste 'prik over 'i'et der manglede, for at gi stuen en stemning af hygge, komfort og den helt rigtige stænk af farver til stuen.



Tilføj lidt farve på gulvet eller mal det i et smukt mønster med gulvmaling.

Selv en kedelig trapperepos  til en kælderrums nedgang som billedet viser, bliver straks til noget helt andet.
Et tæppe, strategisk placeret foran en stol eller under et sofabord kan tilføje farve og karakter til en stue. Du kan vælge en kontrast farve, valgt af stof, du bruger i rummet, eller kigge efter en med et interessant mønster eller struktur, der binder temaet og stilen i din stue.

Anven spejle, ikke bare i soveværelset eller i en gang.
Spejle kan også bruges i andre rum

Prøv at placere et stort spejl på en kedelig væg. Vælg et smukt spejl der passer til øvrig indretning,  eller mal en simpel spejlramme, i en farve der vil passe godt til rummet Spejlet vil tilføje lys og fornemmelse af 'luft' . Derudover vil den som ekstra afspejlende'billedeffekt' gengive nye vinkler og oplevelse af stuens indretning.



Kunst og billeder skaber personlighed i indretningen.
Du kan f.eks. også bruge en rest  tapet/tekstil og  spænd det op på en fast plade og ram det  ind som et billede.
Et velvalgt farverigt maleri, et smukt mønstret tapet eller stofbane sat om som et billede og  placeret i en stue tilføjer ikke blot et dekorativt indslag i et rum, men introducerer også farver og figurer og giver rummet ekstra fokuspunkt og personlighed i din indretning.




Sidst og ikke mindst :

Kik på dine møbler og ting du har stående rundt omkring.
Og tænk over, om de har en funktion i rummet, eller 'bare' fylder op og gør pladsen trang.
Ofte glemmer man at se tingene der bare står.

De står der bare 'fordi' ....?



Ingen kommentarer: